Home Favorieten Contact
       13 praktische tips
Je zou het 'hekserij voor alledaags gebruik' kunnen noemen, de 13 tips die je hier kunt vinden. Veel magische rituelen die stammen uit de hekserij zijn gaandeweg in ons dagelijks leven opgenomen.

Wilgentakken ophangen boven de voordeur of iets afkloppen op ongelakt hout stammen rechtstreek uit de hekserij. Er zijn honderden bruikbare bezweringen voor alledaags gebruik. Hier vind je dertien bezweringen voor huis-, tuin- en keukengebruik. De echte doe-het-zelf heks kan niet zonder.


Hoe word je weer slank?
Allereerst: iedere heks zal het je vertellen. Als je probeert af te vallen, doe dat dan bij afnemende maan en niet bij wassende maan. Veel vrouwen beginnen een dieet bij wassende maan en snappen maar niet waarom dat niet werkt.
>>>Lees verder>>>
Hoe zegen je je huis?
Een gezegend huis is een waardevol bezit. Wanneer je je huis wilt zegenen, ga je als volgt te werk. Maak op Allerheiligen (1 november) of op 1 mei een rozemarijnamulet. Vorm van de takjes een popje. Bind aan de armen en benen gouden lintjes.
>>>Lees verder>>>
Hoe hou je je kind in de hand?
Sommige kinderen vragen erom om achter het behang geplakt te worden. Helpt niks. Je kunt je kind beter in een potje honing stoppen om op die manier 'een kind in honing' te creeren.
>>>Lees verder>>>
Hoe ban je kwade geesten uit je huis?
Deze bezwering is zo oud als de hekserij zelf en, toeval of niet, je hebt er ook nog eens een bezem voor nodig. De bezwering is bedoeld wanneer je het gevoel hebt dat er een kwade geest bij je is.
>>>Lees verder>>>
Hoe bescherm je je gezin?
Als je je huis en haard wilt beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf, werken wilgentakken als prima bescherming. Verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten bij ieder tuincentrum, de Blokker of een andere huishoudwinkel. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan.
>>>Lees verder>>>
Hoe vrolijk je een geliefde op?
Wil je iemand die last heeft van depressies en tegenslag opvrolijken, dan is dat het makkelijkst in levende lijve. Op afstand kan deze bezwering uitkomst bieden.
>>>Lees verder>>>
Hoe krijg je meer geluk?
Het is een ouwe wijven-wijsheid, en niet voor niets: zonder geluk vaart niemand wel. Maar hoe zorg je er nou voor dat je het hele jaar door kunt rekenen op geluk? Nou, bijvoorbeeld zo:
>>>Lees verder>>>
Hoe vind je een geliefde?
Liefde en magie gaan erg goed samen. Er zijn dan ook nogal wat bezweringen waarbij de nadruk ligt op het vinden, behouden of verinnigen van liefde. Een effectieve bezwering om liefde te vinden is de liefdestheebezwering. De liefdestheebezwering werkt het best op maandag, dinsdag en vrijdag bij een wassende maan.
>>>Lees verder>>>
Hoe verdiep je de liefde met je partner?
Heb je je lief eenmaal gevonden, dan is het natuurlijk ook zaak om die liefde te verdiepen en te behouden. Daarvoor kun je bijvoorbeeld de volgende bezwering gebruiken.
>>>Lees verder>>>
Hoe kom je erachter of je geliefde je bedriegt?
Als je echt, echt, echt wilt weten of je geliefde je bedrogen heeft, dan is onderstaande methode een goede manier om de waarheid te weten te komen. Let op: de bezwering mag alleen worden uitgevoerd op de zevende dag van de maand.
>>>Lees verder>>>
Hoe laat je een (ex-)geliefde los?
Wanneer om wat voor reden dan ook een einde komt aan een relatie, dan is het zaak om de stortvloed aan emoties op de best mogelijke manier te verwerken. Magie kan helpen het einde van de liefde minder schrijnend te maken.
>>>Lees verder>>>
Hoe verander je iemand in een pad?
Waarschijnlijk is het de bekendste heksenbezwering die er bestaat, maar er zijn maar weinig mensen die precies weten hoe je het nou voor elkaar krijgt. Hoe verander je iemand in een pad?
>>>Lees verder>>>
Hoe word je mooier?
Naast afslanken is het accepteren van je lichaam 'zoals het is' natuurlijk ook een goede manier om tevreden te zijn met je uiterlijk. De volgende bezwering kan daarbij van pas komen. Het beste tijdstip om deze bezwering uit te voeren is om zeven uur 's ochtends of om zeven uur 's avonds.
>>>Lees verder>>>