Home Favorieten Contact
       

Hooggevoeligheid
Kun je slecht tegen menigten en lawaai? Ervaar je zeer sterke emoties? Merk je details op die anderen vaak niet zien? Vinden mensen je soms te gevoelig? Dikke kans dat je dan hooggevoelig bent, oftewel een Hoog Sensitief Persoon (HSP). Hooggevoeligheid: wat is het nou eigenlijk en op welke manier beinvloedt het je leven?


HSP-ers zijn anders
Hooggevoeligheid is geen fabeltje dat door de damesbladen bedacht is. HSP-ers zitten lichamelijk anders in elkaar dan de meeste mensen en komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor. Hier lees je er meer over.
Kenmerken van hooggevoeligheid
Niet iedere HSP-er heeft alle kenmerken die bij hooggevoeligheid horen. Toch kun je ervan uitgaan dat je zelf hooggevoelig bent, wanneer je veel van jezelf herkent in deze kenmerken.
Omgaan met hsp
Hooggevoeligheid is geen handicap. Het betekent wel dat je je leven anders moet inrichten dan anderen dat doen. Lees hier de tips van een ervaringsdeskundige.
Kinderen en hsp: tips
Hooggevoelige kinderen hebben een andere manier van omgang nodig dan andere kinderen. Moeder en auteur Susan Hart schreef er een boek over. Zij geeft deze tips.