Home Favorieten Contact
       Hoe word je heks?
Natuurlijk: iedere vrouw (of man) kan zich, als ie dat wil, heks noemen. Maar zeggen dat je een heks bent, is natuurlijk heel wat anders dan ook werkelijk een heks zijn. Wanneer je hekserij (wicca) werkelijk serieus wilt nemen, zijn er een aantal zaken waar je aan zult moeten voldoen.

Wanneer je heks wilt worden, kun je het best op zoek gaan naar een coven om je bij aan te sluiten. Een coven is een groep van heksen waar gezamenlijk rituelen worden uitgevoerd. Een coven wordt geleid door een hogepriesteres en bestaat uit tenminste vijf heksen. Dit kunnen zowel mannen als vrouwen zijn, al zijn er ook covens die alleen vrouwen toelaten.

In een coven leer je de dingen die voor een heks belangrijk zijn. Je leert meer over de natuur, de betekenis van de seizoenen, de werking van kruiden en over de werking van energie. Daarnaast leer je ook meer over de sterren en planeten. Zowel op astronomisch vlak als astologisch.

Het helpen van anderen is altijd een belangrijk onderdeel van hekserij geweest. Je zult dus ook leren om mensen te helpen door middel van bijvoorbeeld massage, kruiden, zalfjes of meditatie. Waarzeggerij maakt bij veel covens ook deel uit van de rituelen die gebruikt worden. Je zult dus leren pendelen, tarotkaarten lezen, handlezen of gebruik maken van runen. Bovendien is er binnen veel covens belangstelling voor veel vormen van magie, waaronder maanmagie en kaarsenmagie.

Al met al komt er dus nog heel wat bij kijken voor je werkelijk heks bent. Voor je heks bent, heb je heel wat dingen moeten leren. Maar: hekserij is veel meer dan alleen iets dat je kunt leren. Het is een levenswijze die je als mens vormt en verandert.