Home Favorieten Contact
       
Bioritme
Het is je vast wel eens opgevallen dat je op de ene dag tot veel meer in staat bent dan op een andere dag, zonder dat daar een aanwijsbare reden voor is. Dat zou heel goed te maken kunnen hebben met je bioritme. Wetenschappers hebben ontdekt dat iedereen te maken heeft met bepaalde cycli.

Ieder mens heeft te maken met drie verschillende cycli: fysiek, verstandelijk en emotioneel. Deze hebben ieder hun eigen 'golfbeweging'. De fysieke cyclus duurt 23 dagen van begin tot eind, de emotionele cyclus duurt 28 dagen, de verstandelijke cyclus duurt 33 dagen. Soms wordt ook een vierde cyclus vermeld, namelijk de 'intuitieve cyclus'.

Iedere golf begint op de dag waarop je wordt geboren. De cyclus begint met een actieve periode waarin je stijgt. Na een aantal dagen komt er een terugval. Daarna kom je terecht in een zogeheten passieve fase. Hierna begint tenslotte het stijgen weer en herhaalt de cyclus zich weer.

Bij alle drie de cycli geldt dat je je erg lekker voelt op het moment dat je je 'op de toppen van de golf' bevindt en alles je grote moeite kost als je 'in een dalletje' zit.

Tegen dat dalletje vechten heeft geen zin, net zoals apathisch tegen de kachel aankruipen en wachten tot het over is ook geen handige optie is. Het beste dat je kunt doen is doorgaan met de dingen die je wilt doen en accepteren dat het allemaal iets meer moeite kost.

Bekijk hier jouw bioritme
Ben je benieuwd hoe jouw bioritme er vandaag uitziet? Op deze pagina kun je zelf gratis en eenvoudig je eigen bioritme laten berekenen.